indir

112M859 Nolu Bir Tübitak Projesi Kapsamında geliştirilen Taşınabilir Küçük Boyutlu Kazı Seti (PLCM) mekanize kazı makinelerinin seçim, dizayn ve performans tahmininde kullanılmaktadır. Büyük kayaç bloklarına ihtiyaç duymadan hem karot hem de küçük kayaç blokları üzerinde kesme deneyleri yapılabilmektedir. Bu kaya kesme deney setinde farklı mini keskiler (V ve CCS tip mini disk ve konik keskiler) ile kaya kesme deneyleri yapılabilmektedir. Geliştirilen bu deney setinde, yine kesici kafa tasarımı ve performans tahminlerinde optimum değerleri belirleyebilmek için önemli olan keskiler arası mesafe ve kesme derinliği gibi parametrelerde kolaylıkla ayarlanabilmekte ve optimum kazı şartları tayin edilebilmektedir. Geliştirilen bu kaya kesme deney seti “National Technical University of Athens, School of Mining Engineering & Metallurgy, Yunanistan” ve “Universit of New South Wales, School of Mining Engineeering UNSW Sydney, AVUSTRALYA” üniversitelerine satılmıştır.

Laboratuvar Sorumlusu:
Prof.Dr. Cemal Balcı